Comunicat del casal davant del resultat del 27s

Cal seguir endavant

El casal independentista d’Igualada “La Teixidora” forma part del conjunt de casals i ateneus dels Països Catalans. Des dels seus inicis, ha tingut com a principis tres punts irrenunciables i indestriables: la independència política del poble català; el conjunt dels Països Catalans com a marc de referència i actuació, i la justícia social com a política a desenvolupar.

Així doncs, hem treballat sobre aquests punts, amb independència de la seva traducció a la política institucional. La tasca és i ha estat sumar esforços, amb l’objectiu d’eixamplar el gruix de gent partidària d’aquests objectius estratègics.

D’aquesta manera, hem intentat fer del nostre dia a dia que sigui això: nostre. Aquesta feina i aquests resultats són fruit d’haver defensat aquests principis des de fa molts anys, quan no eren ni majoritaris ni obvis. Tot al contrari, eren marginals i minoritzats, o bé, silenciats en el millor dels casos. El que ens ha fet créixer i aplegar més gent ha estat el fet d’anar mes enllà de la dinàmica institucional establerta d’escollir cada quatre anys.

Així, ens hem apoderat de les nostres decisions i les hem fet reals en el dia a dia. Hem passat del somni i la utopia a la realitat quotidiana de crear.

Això ens ha permès desenvolupar eines al marge d’un sistema pensat per mantenir-nos sotmesos com a poble, submisos com a persones i callats col•lectivament. I així seguirem.

Aquest camí de presa de consciència, de lluites i de crear noves realitats arreu del país ha fet aflorar amb força l’absència de democràcia a l’estat espanyol i el pensament únic i uniformitzador, que s’ha traduït en la destrucció de drets socials per a benefici privat i en la negació de drets polítics.

Aquesta confrontació s’ha cristal•litzat en el dret a decidir i, recollint aquesta demanda, les últimes eleccions autonòmiques han esdevingut plebiscitàries.

El resultat ha donat un mandat de ruptura i la creació d’un nou estat.

Aquesta decisió, presa en una part dels Països Catalans, cal que serveixi per enfortir-nos i articular-nos com a tals per tal de decidir conjuntament el futur.

El dret a decidir ha esdevingut l’eina per a ser, i és també l’eina que ha de ser el pal de paller per a construir aquest nou país.

Aquesta etapa històrica que encetem és a les nostres mans. La concreció d’aquest futur passa per enfrontar els conflictes i els reptes de futur a través del dret a decidir sobre tots els àmbits: territori, medi ambient, comunicacions, energia, transports, justícia, treball, alimentació, aigua, sanitat, benestar, sistema bancari, educació, recaptació d’impostos, adjudicacions públiques…

El nou país neix sobre el dret a decidir: entre tots decidirem cada dia com volem que sigui el nostre país.

És hora de complir, d’agafar responsabilitats i d’assumir-les. Aquesta és la nostra revolució, la de tothom, on tothom té dret i on ningú és ningú per vetar ningú.

És l’hora de bastir aquest nou país.

“Allò que val és la consciència de no ser res si no s’és poble”.

La Teixidora, casal independentista d’Igualada
Igualada, 15 de desembre de 2015

Aquesta entrada ha esta publicada en Casal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.