Joan Fuster i el Sàhara, protagonistes del programa del juny

Image

La programació arrencarà dijous 7 de juny, a les 8 del vespre, quan tindrà lloc la presentació al casal de Som Energia’; una cooperativa de producció i consum d’energia verda, que vol promoure la participació de la ciutadania en un canvi de model energètic.

El dissabte 9 de juny, l’activitat al casal serà intensa. Durant tot el matí (de 10 a 2) hi haurà una jornada de portes obertes perquè tothom qui ho vulgui pugui visitar l’espai i conèixer-ne el funcionament i opcions de participació. A les 8 del vespre, al mateix casal, es presentarà el llibre “Les Flors del Sàhara”, de Marta Fos i Miquel Cartró: tres relats sobre la realitat que viuen els infants sahrauís als campaments de refugiats, a les zones alliberades pel Front Polisario i al Sàhara Occidental ocupat pel Marroc.

L’obra, promoguda per l’Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí – ACAPS Wilaia Alt Penedès, vol fomentar els valors solidaris i l’empatia cap als infants, tan vulnerables en els conflictes armats, a més de despertar una nova sensibilitat activista i solidària cap al poble sahrauí. Per continuar amb la temàtica sahrauí, el diumenge a les 8 del vespre es projectarà el documental ‘Refugiats al Sàhara’.

De cara a la setmana vinent, la Teixidora commemorarà el 50è aniversari de la publicació del llibre ‘Nosaltres els valencians’, amb la presència de l’historiador valencià Toni Rico, que oferirà la xerrada Joan Fuster i la construcció dels Països Catalans’. Aquesta activitat es complementarà amb un cicle de lectura sobre textos del mateix Fuster, el diumenge a les 8 del vespre.

Cal remarcar que el llibre de Fuster durant aquest mig segle ha tingut una trentena d’edicions conegudes en català i tres en castellà, així com ha aconseguit un gran ressò entre historiadors, sociòlegs, economistes i polítics.

Finalment, i degut a l’èxit de la primera edició, el dissabte 16 de juny, a les 8 del vespre, es durà a terme al mateix casal el 2n concurs de Tapes de la Teixidora, on tothom qui ho vulgui podrà presentar o tastar les tapes de primavera creades per a l’ocasió. Podeu consultar les bases del concurs aquí.

El casal la Teixidora, a més, col·laborarà amb els actes de la revetlla de Sant Joan a Igualada (veure article 10 anys) així com participarà de la diada Diada de l’alliberament Gai Lesbiana Bisexual i Transsexual.

Image

+ 10 anys de revetlla de Sant Joan a Igualada

Troba’ns també a Facebook i a Twitter:

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Casal, Premsa i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.